Multifunctionele hangar luchtmacht

Ter plaatse, rust!

Een megaloods uitgerust met de juiste technieken om in alle rust te kunnen communiceren.

De vraag:

De Belgische en Luxemburgse defensie beschikken over een nagelnieuwe megaloods van 14.000 vierkante meter om de nieuwe Airbus A400M transportvliegtuigen in onder te brengen voor het onderhoud. Daarnaast zijn er op hetzelfde terrein ook nog nieuwe kantoren, een logistieke zone en verschillende opslag- en werkplaatsen.

Vlekkeloze communicatie is op deze grote basis essentieel en daarom waren de vragen van Belgische en Luxemburgse defensie zeer specifiek. Zo wilden ze kunnen beschikken over een multizone geluidsinstallatie waarbij vanaf één installatie meerdere zones kunnen worden voorzien van verschillende audio. Deze installatie moest ook kunnen worden gekoppeld aan een alarminstallatie voor automatische berichtenweergave bij calamiteiten of mogelijke problemen.

En niet onbelangrijk in zo’n immens grote en hoge ruimtes is natuurlijk de spraakverstaanbaardheid. Zeker als je weet dat we ook rekening moeten houden met het bijkomende lawaai van de draaiende motoren. Hetzelfde geldt voor de buitenzone, waar de weersomstandigheden ook hun rol spelen.

Een kolfje naar onze hand dus deze opdracht.

Onze oplossing:

Onze opdracht was dus zowel complex als eenvoudig: ervoor zorgen dat op deze basis in alle rust- tussen al het geronk van de motoren- kan gewerkt worden aan het onderhoud van de transportvliegtuigen.

  • De spraakverstaanbaarheid in de loodsen en de buitenzone was prioriteit voor zowel defensie als AVapps. Daarom hebben we verschillende zeer grondige audiosimulaties uitgevoerd om de spraakverstaanbaarheid te kunnen verzekeren over het volledige terrein.
    Niet zonder enige trots kunnen we melden dat het resultaat zelfs de simulaties overtreft!
  • Daarnaast installeerden we ook digitale paging stations voor een perfecte spraakverstaanbaarheid.
  • In dergelijk groot gebouw zijn de kabellengtes gigantisch. Daarom was het een evidente keuze om een audio over IP oplossing te voorzien waarbij alle centrale en decentrale apparatuur via een netwerk met elkaar verbonden zijn.

Het systeem is ook voorzien van geautomatiseerde boodschappen die bij alarmsituaties of calamiteiten weergegeven worden over in alle zones.

Gebruikte technieken:

  • Een audio over IP oplossing met eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden.
  • Digitaal paging systeem
  • In elke zone het juiste type luidspreker voor de juiste toepassing.
Scroll naar top