Kerk Melle

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident

Ontdek hoe we een eeuwenoud geloof matchen met moderne technieken.

De vraag:

Onze opdrachtgever was de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, beter gekend als de mormoonse kerk. Aangezien deze geloofsgemeenschap groeit en dus nood had aan meer plaats om samen te komen, heeft het een nieuwe kerk gebouwd in het Oost-Vlaamse Melle.

Deze kerkgemeenschap werkt volgens een wereldwijde standaard en die strikt opgelegde richtlijnen dienden wij ook te volgen voor de inrichting. Daarnaast werden echter ook wel wat lokale normen en gebruiken in acht genomen voor deze opdracht. Een uitdaging die we met beide handen aanpakten.

Wij van AVapps zijn zeer tevreden met het resultaat, maar ook de mormoonse kerkgemeenschap is in de wolken. Dit vertellen ze erover op VRT NWS:

“Het nieuwe gebouw biedt tal van moderne en digitale mogelijkheden die er voordien niet waren. We moesten ons vroeger behelpen met filmpjes die we op YouTube hadden gezet. Nu kunnen we livestreamen zodat er meer een gevoel is van samenhorigheid. En er is ook een chatfunctie, dus we kunnen rechtstreeks boodschappen uitwisselen.” 

Onze oplossing:

We hebben de nieuwe kerk volledig uitgerust om ter plaatse het geloof te kunnen belijden, maar ook vanop afstand. Daarvoor richtten we de opdeelbare multifunctionele kerk zo in zodat het voor verschillende events kan gebruikt worden:

  • Voor goede spraakverstaanbaarheid en geluidsweergave van muziek is een digitale audio-processor voorzien waarbij de luidsprekers in de hoge plafonds geïntegreerd zijn.
  • De ruimte is voorzien van vaste en draadloze microfoons.
  • Voor de videoweergave kan men eender waar in het gebouw een laptop en/of display aansluiten die via een patch de gewenste bron kan weergeven.
  • Voor de streaming van de diensten/events is een hoge resolutie PTZ-camera voorzien waarbij het geluid mee in de stream geïntegreerd wordt.
  • Alles kan eenvoudig bediend worden via bedieningspanelen.

Gebruikte technieken:

  • Digitale audio-processing
  • Videodistributie via HDBaseT
Scroll naar top