Nederlandse ambassade (Brussel)

Webcasting in de EU.

De boodschappen van de Nederlandse ambassade de wereld insturen.

De vraag:

In 2019 contacteerde De Nederlandse ambassade, gevestigd in het Europees Centrum, ons met de vraag of we hun events interactief en wereldkundig kunnen maken. De capaciteit van de ontmoetingsruimte en meeting ruimte waar de events plaatsvinden is redelijk beperkt en dus waren ze op zoek naar een oplossing om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken, zowel tijdens als na het live event. De oplossing moest zowel eenvoudig op te stellen als eenvoudig in gebruik zijn.

Door de coronacrisis werd in 2020 de capaciteit nog beperkter en kwam de bijkomende vraag om naadloos via Microsoft Teams en Zoom de pers en burgers te woord te kunnen staan.

Onze oplossing:

In 2019 zijn we op basis van de eerste gesprekken snel met een oplossing op de proppen gekomen waarbij alle puzzelstukjes mooi in elkaar vielen. In 2020 hebben we de alles covidproof geoptimaliseerd voor een nog betere videoconferentie-ervaring.

  • We installeerden hoge resolutie camera’s met pan-tilt-zoom functionaliteit om de spreker(s) en publiek netjes in beeld te brengen. Voor de bediening van deze camera’s is een eenvoudige controller geleverd.
  • Met één druk op de knop is simultaan streaming naar de meest courante SMP’s (Social Media Portals) zoals Facebook Live, Youtube Live, Twitter, etc mogelijk. Ook webcasting naar websites en opnames registreren, is mogelijk in een handomdraai.
  • Alle presentaties hebben een professionele uitstraling dankzij de eenvoudige integratie van verschillende lay-outs met toevoeging van logo en tekst en presentatieslides.
  • In 2019 werd de bestaande geluidsinstallatie behouden en mee geïntegreerd in het systeem. In 2020 werd het aangepast voor optimaal gebruik bij videoconferenties.
  • In 2020 is de zaal uitgebreid met een videoconferentie Room System dat zowel geschikt is voor Microsoft Teams, Zoom en Bring Your Own Device waarbij de complete zaalinfrastructuur (camera’s, microfoons, luidsprekers en monitoren) via eigen UCplatform kan geïntegreerd worden.
  • Om de videoconferentie mee te volgen in de zaal, is een videodistributie systeem voorzien waarbij bestaande mobiele schermen op verschillende locaties kunnen aangesloten worden via een netwerkaansluiting. Voor de interactie van de spreker met de aanwezigen, zowel ter plaatse als op afstand, is een bijkomend mobiele monitor voorzien.

Een goeie service voor, tijdens en na de installatie is een van dé pijlers van AVapps. Daarom zijn we blij dat we de ambassade nu nog altijd kunnen adviseren voor een optimaal gebruik van de nieuwe faciliteiten.

Gebruikte technieken:

  • Hogeresolutie PTZ camera’s met voldoende zoombereik.
  • Een verrolbare transportcase waarin alle technieken opgeborgen zijn voor de streaming en
  • Videoconferentie Room System met gekoppelde bedrade en draadloze microfoons.
  • Audio over IP audio-processing voor de perfecte geluidsweergave.
  • Touchpanels en Tablet-Interface voor eenvoudige bediening.
  • Bediening PTZ camera’s vanuit Teams Room Interface, zowel manueel als via presets.
Scroll naar top