Wegen en Verkeer

Digitale Informatieschermen

Monitoren die tegen een stootje kunnen.

De vraag:

Ter vervanging van de verouderde lichtkranten was het agentschap Wegen en Verkeer op zoek naar een oplossing voor een betere communicatie en informatie van de bezoekers.

Deze oplossing diende centraal gestuurd te kunnen worden zodat alle hard- en software vanop afstand konden beheerd worden. Ook was er een softwareoplossing nodig voor het versturen van alle content naar de juiste locatie. Bovendien moest alles bestand zijn tegen mogelijk vandalisme.

Onze oplossing:

Op basis van een aantal voorstellen werd er gekozen voor de oplossing waarbij de media player via een OPS-slot in de monitor gemonteerd wordt. Dit heeft heel wat voordelen vergeleken met de on board-PC monitoren waarvan de softwaremogelijkheden beperkter zijn en waarbij men bij upgrades en storingen de complete monitor dient te vervangen.

Voor de beveiliging hebben we outdoor behuizingen gemonteerd met speciale beglazing tegen vandalisme. Met ingebouwde ventilatie en verwarming zijn deze bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Ook kunnen monitoren van andere groottes gebruikt worden.

Op basis van een testperiode van 6 maanden hebben we dit verder mogen uitrollen naar andere locaties. Onze oplossing viel dus duidelijk in de smaak.

Gebruikte technieken:

  • Duurzame monitoren geschikt voor outdoor gebruik met een hoge lichtsterkte.
  • Android media players voor integratie van eigen software.
  • Outdoor behuizingen met speciale beglazing tegen vandalisme.
Scroll naar top