WIK (Wavre Indoor Karting)

Optimale beeld- en geluidsweergave in alle ruimtes

Geluid en beeld op volle snelheid.

De vraag:

Het heeft eventjes geduurd, maar na jaren geduld kon men eindelijk beginnen met het verbouwen van een loods tot een karting circuit met evenement- en conferentieruimtes. Op vraag van ArtsTechs, een bedrijf gespecialiseerd in events, mocht AVapps een voorstel uitwerken voor de vaste audiovisuele inrichting van het circuit en alle ruimtes.

Onze oplossing:

We hebben verschillende voorstellen gedaan en in onderling overleg is uiteindelijk beslist om te gaan voor de oplossing die het meest kostenefficiënt is. In dit voorstel staan kwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit en bedieningsgemak voorop.

Voor de beeldweergave werkte AVapps met digitale technieken waarbij alles via netwerkbekabeling gedistribueerd wordt van en naar alle ruimtes. Hierdoor heeft is er flexibiliteit waarbij men eender welke hoge resolutiebron kan weergeven in eender welke ruimte en dit op eender welke display (projectie of flatscreen). Het centrale systeem kan eenvoudig uitgebreid worden en kan eenvoudig geüpgraded worden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Voor de geluidsweergave is een centrale digitale audioprocessor voorzien waarbij ook hier eender welke bron kan uitzenden in eender welke ruimte. Ook de hier geleverde audio-oplossing laat uitbreidingen en upgraden eenvoudig toe. Een bijkomende paging microfoon laat de gebruiker toe om via het netwerk een oproep te doen in de gewenste ruimte. De audioprocessor kan gekoppeld worden aan een alarminstallatie, zodat er in geval van nood een vooraf ingestelde boodschap kan worden afgespeeld in het gebouw/ruimte.

Voor een intuïtieve bediening zijn een beperkt aantal lokale touchpanels voorzien én kan men de volledige installatie bedienen via tablet en smartphone.

Gebruikte technieken:

  • Videodistributie via HDBaseT technologie
  • Audio over IP met Paging
  • 4K/UHD Resolutie monitoren
  • High-End luidsprekers
  • Touchpanels en Tablet/Smartphone interfaces voor eenvoudige bediening.
Scroll naar top